Lactatiekundig Bollenstreek
Begeleiding bij borstvoeding voor de Duin- en Bollenstreek en Teylingen

Kies welk consult het beste bij je past

Heb je een korte of een uitgebreide vraag? Hieronder vind je de verschillende consult mogelijkheden. Twijfel je over welk consult nodig is, neem dan vrijblijvend contact met mij op. Een consult (met uitsluiting van het telefonisch- of videoconsult) is altijd bij jullie thuis. Mocht er geen plek meer zijn in de online agenda, bel of App mij om te kijken wat mogelijk is. Een consult in de avonduren of weekend is ook mogelijk.

Een lactatiekundig consult

Loopt het voeden van je kindje niet zoals je je had voorgesteld? Heb je pijn bij het voeden, problemen met aanleggen, teveel of juist te weinig melk? Heb je een keizersnede gehad of andere (medische) complicaties? Boek dan een lactatiekundig consult. Tijdens dit consult is er uitgebreid tijd om jouw vraag of probleem te bespreken. Ik stel vragen om een compleet beeld te krijgen van je hulpvraag. Standaard beoordeel ik de mondanatomie van je kindje en kijk ik een voeding met jullie mee. Daarna bespreken we welk plan op dit moment het beste bij jou en je kindje past. Dit consult is inclusief opvolging per WhatsApp, gedurende twee weken na het consult. Naast een consultverslag stuur ik via WhatsApp ook alle tips toe, zodat je alles rustig kan nalezen.

€ 160,- | 🕙 Duur van een consult +/- 1,5 uur


Plan hier zelf je consult in


Een telefonisch- of videoconsult

Een telefonisch of videoconsult is handig voor een antwoord op korte vragen en vragen waarbij het niet nodig is dat jij en/of je baby gezien wordt. 

€ 25,00 per 15 min 


Plan hier zelf je consult in

 

Een kolfconsult

Op zoek naar een borstkolf maar heb je geen idee welke je zou moeten kiezen? Bij Lactatiekundige Bollenstreek kan je verschillende borstkolven uitproberen, zodat weet welke kolf het beste bij je past. De gekozen kolf dien je daarna zelf te bestellen. 

Een borstkolf is heel persoonlijk. Om goed te kunnen kolven is het belangrijk om te weten hoe de kolf werkt, of je de juiste kolfschelpmaat hebt en een kolf kiest waarbij je de hoogste melkopbrengst hebt. Ik kan je helpen om de juiste kolf te kiezen, waar ik rekening houd met jouw voorkeuren. 

Mocht je al een kolf hebben aangeschaft en hulp nodig hebben bij het kolven kan ik je uiteraard ook helpen.

Welke verschillende kolven kun je proberen bij Lactatiekundige Bollenstreek

Handsfree/wearable kolven: Horigen, Elvie, Medela, MoM&e, Youha The INs Gen 1, Youha The INs Gen 2

Dubbelzijdig elektrisch: Horigen Elody, Ardo Alyssa, MoM&e en Leuna

Handkolf: Kitett

Huurkolf dubbelzijdig elektrisch 15 euro per week (indien beschikbaar): Kitett

In een consult van 60 minuten kan je 3-4 verschillende kolven proberen. Wil je er toch meer proberen reken ik per 15 min of per extra kolf uitproberen 27,50 euro extra. Vooralsnog zijn kolfconsulten aan huis. 

€ 110- | 🕙 Duur van een consult 60 minuten


Plan hier zelf je consult in

 

*Alle kolven worden volgens de richtlijnen na elke consult schoongemaakt en gesteriliseerd.

Een zwangerschapsconsult

In verwachting? Van harte gefeliciteerd! Heb je vragen of misschien wel twijfels over het geven van borstvoeding? Wil je gewoon optimaal voorbereid zijn op het voeden van je kindje? Is een overvolle voorlichtingsavond niet jouw ding? Plan dan een zwangerschapsconsult in. Tijdens dit consult bespreek ik met jou al dan niet samen met je partner alles wat je moet weten voor een goede start. Bijvoorbeeld hoe vaak en hoe lang je borstvoeding geeft, verschillende manieren van aanleggen en hoe je kunt weten of je kindje genoeg melk krijgt. Ook bij bijzonderheden, zoals een tweeling, een borstoperatie, een geplande keizersnede, medicijngebruik of als je bij een eerder kindje problemen hebt ervaren bij het geven van borstvoeding, dan kan een zwangerschapsconsult voor jou een uitkomst zijn.

€ 110,- | 🕙 Duur van een consult +/- 1 uur


Plan hier zelf je consult in


Vervolg consult

Meestal volstaat een lactatiekundig consult inclusief de daarbij behorende opvolging om een bepaalde vraag of een bepaald probleem op te lossen. Blijkt je toch meer opvolging nodig te hebben - of heb je een nieuwe vraag - plan dan een vervolgconsult. Dit consult is opnieuw inclusief opvolging per WhatsApp. 

€ 110,- | 🕙 Duur van een consult +/- 1 uur


Plan hier zelf je consult in


Welke kosten vergoedt jouw zorgverzekering?

Veel verzekeraars vergoeden lactatiekundige hulp/zorg vanuit een zorgverzekering met aanvullende dekking. Via onderstaande link vind je snel hoeveel jouw verzekering vergoedt. Vaak is dit meer dan je denkt. Let op: enkele zorgverzekeraars vereisen een verwijzing van huisarts of verloskundige.


Bekijk hier wat jouw verzekering vergoedt